Islamitisch onderwijs in orde; Leidse school scoort slecht

Het onderwijs op islamitische scholen is niet in strijd met de basiswaarden van de democratische rechtstaat. De scholen zetten niet aan tot haat en streven naar integratie van hun leerlingen. Dit concludeert de Inspectie van Onderwijs, die twintig islamitische scholen heeft onderzocht. Vier van de scholen scoren minder goed, waaronder de As Siddieqschool in Amsterdam-West. Wel laten de pedagogisch-didactische kwaliteiten van de godsdienstleraar te wensen over. Vier scholen, waaronder de “Er Riseleh” in Leiden scoren slecht. Dat meldt het Parool.

De inspectie heeft de scholen in het basis- en voortgezet onderwijs dit jaar uitgebreid onderzocht, als vervolg op een onderzoek uit 2002. De onderzoekers hebben dit keer wel gekeken naar het godsdienstonderwijs. ”Het valt allemaal reuze mee. Er worden geen zaken verteld die in strijd zijn met onze democratie,” zegt Hanneke van Heijningen van de Inspectie van Onderwijs.

De Islamitische Scholen Besturen Organisatie is tevreden over de uitkomsten. Ze beklaagt zich wel over de wijze waarop scholen zijn onderzocht. ”Inspecteurs gingen te werk als betrof het een rechercheonderzoek.”

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×