Pre-University College opgericht

Zestien middelbare scholen in Noord- en Zuid-Holland hebben samen het de Universiteit Leiden het Pre-University College opgericht. Gemotiveerde en ambitieuze leerlingen van de hoogste twee klassen kunnen op dat college wennen aan de universiteit. De scholen hebben daarover donderdag met de universiteit afspraken gemaakt. Met dit project richt de universiteit zich op leerlingen voor wie het reguliere vwo eigenlijk te makkelijk is. De komende maanden stellen de universiteit en de scholen de inhoud van de programma’s vast. In het komende studiejaar zullen de eerste leerlingen een ochtend of een middag per week aan het Pre-University College studeren.

Het college brengt disciplines onder de aandacht die niet of op een geheel andere manier op het vwo worden gegeven. De geselecteerde scholieren moeten het talent hebben om het extra lesaanbod en het niveau aan te kunnen.

Scholen die deelnemen aan het college zijn Barlaeus Gymnasium (Amsterdam), Bonaventura College (Leiden), Christelijk Gymnasium Sorghvliet (Den Haag), Dalton (Den Haag), Driestar College (Gouda), Gymnasium Haganum (Den Haag), International School (Den Haag), Rijnlands Lyceum (Oegstgeest), Rijnlands Lyceum (Sassenheim), Rijnlands Lyceum (Wassenaar), Stedelijk Gymnasium (Haarlem), Stedelijk Gymnasium (Leiden), Visser ’t Hooft (Leiden), Vossius Gymnasium (Amsterdam), Vrijzinnig Christelijk Lyceum (Den Haag), Wolfert van Borselen Scholengroep (Rotterdam).

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×