Schoonmaakactie Bos van Bosman

De jaarlijkse schoonmaakactie in het Bos van Bosman begint een traditie te worden. Dit jaar wordt de schoonmaakactie op woensdag 15 oktober gehouden. Het initiatief hiervoor komt van de bewonersvereniging Vogelwijk. Vanaf 10.00 uur ’s ochtends maken kinderen uit de Vogelwijk en kinderen uit het Asielzoekerscentrum Leiden – dat grenst aan het Bos van Bosman – het ‘Bos’ vrij van zwerfvuil. De gemeente Leiden steunt deze actie en stelt bloembollen beschikbaar die door de kinderen geplant worden bij de speelweide. Na afloop van de schoonmaakactie en het planten van de bloembollen, worden er – geheel volgens traditie – pannenkoeken geserveerd in de speeltuin. Bovendien krijgen alle deelnemers een kleine verrassing.

Na het planten van de bollen gaat de gemeente in november ook nog bomen en heesters in het ‘Bos’ planten, waarna in het voorjaar van 2004 alles volop kan uitlopen. De renovatie van het Bos van Bosman nadert hiermee z?n voltooiing. Op basis van het beheerplan wordt het bomenbestand nauwlettend in de gaten gehouden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×