Verdachten overval opgepakt; politie start buurtonderzoek

De politie heeft woensdagmiddag rond 12.55 uur in de Marnixstraat een 27- en een 25-jarige Leidenaar aangehouden die ervan worden verdacht kort daarvoor een gemakswinkel aan de Kooilaan te hebben overvallen. De twee drongen de winkel binnen en bedreigden de verkoopster; de 46-jarige zus van de eigenaar. Ze kreeg iets in de rug gedrukt en werd vastgepakt. Onder deze dreiging moest zij de kassa openen. Eén van de twee deed een greep in de kassa. Vervolgens verlieten de overvallers de winkel met een onbekend geldbedrag.

De politie kon de twee aan de hand van het signalement snel aanhouden. Ook stelde de politie een uitgebreid buurtonderzoek in. Bij bewoners die niet thuis waren, werd een brief in de bus gedaan, waarin gevraagd werd te reageren als men iets van voor, tijdens of na de overval bij of in de buurt van de winkel heeft gezien. De verdachten zijn ingesloten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×