Deel Romeins vrachtschip naar Leiden

Een Romeins vrachtschip dat vorige maand werd opgegraven in Woerden wordt in stukken gedeeld en naar verschillende musea gebracht. De achterkant blijft in Woerden, een ander deel gaat naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

De vondst in Woerden is bijzonder, omdat deze boot een combinatie is van twee boten. De Romeinen gebruikten twee soorten schepen om op rivieren te varen. Vrachtschepen en roeiboten. De boot die nu is gevonden is allebei.

De vrachtschepen brachten spullen de rivier af. Maar omdat ze zwaar waren konden ze niet meer terug, tegen de stroom in. Omdat dit vrachtschip ook een roeiboot is, kon hij wel weer terug de rivier op. Daardoor kon hij vaker worden gebruikt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×