Crucell-vaccin tegen malaria een fase verder

Het biotechnologiebedrijf Crucell is een stap verder met de ontwikkeling van een medicijn tegen malaria. Het bedrijf uit Leiden laat zijn vaccin tegen deze tropische ziekte in twee programma’s testen en ontwikkelen. Dat heeft het bedrijf woensdag gemeld.

In een programma werkt Crucell samen met de Universiteit van New York. De eerste onderzoeksresultaten daarvan worden aan het einde van dit jaar verwacht. Bovendien testen het Walter Reed Army Institute of Research en het farmacieconcern GlaxoSmithKline het kandidaat-vaccin van de Leidenaren. Muggen brengen de malaria over. Elk jaar krijgen tussen de driehonderd en vijfhonderd miljoen mensen de ziekte. Daarvan overlijden een tot driemiljoen mensen. Crucell ontwikkelt afweerstoffen tegen onder meer de virusziektes griep, Ebola en het West-Nijlvirus.

Advertentie

Leiden crucell


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×