Drie aanhoudingen na inbraakpoging

De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag op de Maresingel een 23-jarige man uit Leiden aan die had geprobeerd om in te breken in een woonhuis. Een bewoonster van de Maresingel was wakker geworden van gestommel bij haar woning. Zij zag dat er geprobeerd werd om op het balkon van haar woning te klimmen. Direct alarmeerde zij de politie.

De politie was snel ter plaatse en kon de man inrekenen. Al snel bleek dat er meerdere mannen bij de inbraakpoging waren betrokken. De politie kon rond 01.45 uur twee mededaders, een 41-jarige man uit Waddinxveen en een 30-jarige man uit Leiden, in een auto op de Willem de Zwijgerlaan aanhouden. Alle verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

De politie vermoedt dat de drie ook verantwoordelijk zijn voor een poging tot inbraak in een slagerij aan de Maresingel rond dezelfde tijd. De politie neemt dit mee in het onderzoek.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×