Bewoners van de Transvaalwijk voeren actie tegen de bouw van een viertal kantoortorens. (Foto's: Bram Pater).

Omwonenden tegen bouwplannen vijverkwartier

Vier kantoortorens moeten er worden gebouwd op de locatie van het kleine parkje naast het spoor aan de Plesmanlaan. De plannen zijn een doorn in het oog van bewoners: het stukje groen is het enige in hun directe omgeving, en vele hondjes en baasjes maken er dagelijks een rondje. Uit protest tegen die bouw togen twee actievoerders, Michel Jehee en Bea Hoogheid, afgelopen week met een open brief aan de directeur van Heerema naar de ingang van het bedrijf om de brief uit te reiken aan het binnenkomende personeel.

Heerema wil namelijk twee van de vier geplande kantoortorens gaan huren. In de brief valt ondermeer te lezen: “Voor de bewoners van de Transvaalwijk is het park het enige stukje groen in hun directe omgeving. Voor u is het park misschien een ‘lapje grond’ dat net zo goed volgebouwd kan worden. Voor uw buren is het een dierbare plek voor een blokje om met hond of kind.” De actievoerders vragen zich af in hoeverre Heerema heeft ‘nagedacht over het belang van het park voor directe buren en de wijdere omgeving en of men uitputtend heeft gezocht naar alternatieven.’

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×