Zoeterwoude lonkt naar Leidse bedrijven

Onderzoeksbureau Kolpron/Ecorys heeft een toekomstvisie opgesteld voor de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. Het onderzoek wijst uit dat de Rijneke Boulevard een zeer sterke positie heeft, met name door de profilering als “Voordeel Boulevard”. De gemeente Zoeterwoude verwelkomt de resultaten van het onderzoek en ondersteunt de conclusie van de onderzoekers dat de Rijneke Boulevard als opvanglocatie moet worden beschouwd voor uitplaatsing van detailhandel die niet (meer) in de Leidse binnenstad kan worden gehuisvest.

Zoeterwoude wil de Rijneke Boulevard de komende periode bovendien flink uitbreiden. Als het aan de gemeente ligt, komt er tot 2005 zo’n 5.000 tot 10.000 vierkante meter winkeloppervlak bij. Daarmee groeit de Rijneke Boulevard tot bijna 58.000 m² netto verkoopvloeroppervlak.

De Zoeterwoudse Wethouder Mirjam Ates (Economische Zaken) is blij met de resultaten van het onderzoek en met de constatering dat de Rijneke Boulevard een sterke positie heeft: “De Ondernemers van de Rijneke Boulevard hebben de laatste jaren forse inspanningen verricht om de Boulevard het aanzien te geven dat het inmiddels heeft verkregen. De investeringen in bijvoorbeeld uitstraling en parkeren hebben absoluut een prima resultaat teweeggebracht”.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×