Poolse 'young professionals' op bezoek in Leiden

De stedenband van Leiden met het Poolse Toruñ krijgt weer een nieuwe dimensie. Van donderdag 27 november tot maandag 1 december bezoekt een groep ambitieuze Poolse “young professionals” onze gemeente op uitnodiging van Junior Kamer Leiden. Tijdens het bezoek staat het uitwisselen van de verschillende bedrijfsculturen centraal. Het programma voorziet daarnaast in een aantal trainingen en, vooruitlopend op de Poolse toetreding tot de EU, het spelen van het Wereld Handelsspel. Dit spel is een simulatie van de wereldeconomie, waarin de deelnemers verschillende landen vertegenwoordigen en door samenwerking en actieve ruilhandel de economie van hun land proberen te verbeteren.

Het idee om de stedenband met het Poolse Toruñ aan te halen kwam tot stand in overleg met de Gemeente Leiden. Toruñ is sinds 1988 zusterstad van Leiden en met de aanstaande toetreding van Polen tot de EU in het achterhoofd, ontstond het plan om een uitwisseling te organiseren tussen Nederlandse en Poolse jongeren met een aantal jaren werkervaring. De Poolse gasten zullen logeren bij de leden van Junior Kamer Leiden, waardoor zij kennis kunnen maken met het Nederlandse wonen en leven. Junior Kamer Leiden is een vereniging voor jonge, ondernemende en ambitieuze mensen van 25 tot 40 jaar, die werkzaam zijn in uiteenlopende beroepsgroepen. Junior Kamer Leiden realiseert met enthousiasme al sinds 1977 activiteiten en projecten met maatschappelijke relevantie of een educatief doel. Junior Kamer Leiden is onderdeel van Junior Chamber International, een krachtige wereldwijde organisatie die actief is in meer dan honderd landen met wereldwijd 200.000 leden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×