Foto: Bram Pater.

Boete bij blokkeren wijkcontainers

Automobilisten die hun auto zodanig parkeren dat de gemeente de wijkcontainers niet kunnen legen, kunnen binnenkort rekenen op een boete. Tot nu toe kan de gemeente niet optreden tegen deze “hinderlijk geparkeerde auto’s”. Voordat er daadwerkelijk boetes worden uitgeschreven wordt er een voorlichtingscampagne gehouden.

Het niet kunnen legen van de containers is volgens de gemeente voornamelijk te wijten aan auto’s die zo geparkeerd staan dat de vuilniswagen niet bij de container kan komen. Burgers klagen bovendien veelvuldig over volle wijkcontainers en zwerfvuil. Binnenkort zal dit dus nooit meer voorkomen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×