Commissaris Peije de Meij neemt de nieuwe opsporingsambtenaren de eed af. (Foto's: Bram Pater).

Gemeentelijke Opsporings Ambtenaren beëdigd

Donderdagmiddag werden in het Leidse stadhuis 33 ambtenaren van de sector Stadstoezicht beëdigd als Gemeentelijk Opsporings Ambtenaar (GOA). De opsporingsambtenaren hebben in hun nieuwe functie extra bevoegdheden en mogen nu ook boetes uitdelen handhavend optreden.

De toezichts- en handhavingstaken van de sector Stadstoezicht worden als het ware in elkaar geschoven om te komen tot een integrale gemeentelijke handhaving op straat. De betreffende ambtenaren hebben door deze beëdiging de bevoegdheid om te handhaven op de vier taakvelden verkeer, milieu, openbare ruimte en flora/fauna.

In de praktijk houdt dit in dat een GOA-koppel dat als hoofdtaak parkeren heeft, ook kan ingrijpen bij overtredingen op het gebied een van de andere taakvelden. Wanneer zij bijvoorbeeld geconfronteerd worden met een over het balkon gegooide vuilniszak, kunnen zij hier direct tegen optreden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×