Aanstaande zaterdag meert de Pakjesboot met Sint en tientallen Pieten in Leiden aan. (Archieffoto: Chris de Waard).

Sint komend weekend in Leiden

Zaterdag 22 november komt Sint Nicolaas met zijn Pieten in Leiden aan. Met twee boten zal de Goedheiligman om 12.00 uur aanleggen bij de Beestenmarkt. Burgemeester Henri Lenferink zal de Grote Pakjesboot en de boot vol Zwarte Pieten opwachten. 35 Strooipieten zorgen ervoor dat alle kinderen genoeg pepernoten krijgen. Na de ontvangst op de Beestenmarkt, vertrekt Sinterklaas op zijn schimmel Americo rond 12.30 uur naar het Stadhuisplein.

Ook dit jaar heeft de Sint weer heel veel speciale pieten bij zich. Zo zijn er skeeler-pieten, kleine hulppietjes, pieten op grote steppen, natuurlijk de hoofdpiet en echte Twirlpieten die samen met de F.B.L. zullen optreden. Ook het Pieten Huisorkest zorgt voor vrolijke noten.

Op het Stadhuisplein worden vanaf 13.00 uur spelletjes georganiseerd voor de kinderen die onder andere mee kunnen doen met het Schoorsteenspel. Via een helling moeten de pakjes in een schoorsteen terecht komen. als dat lukt krijgen de kinderen een echt Zwarte Pieten-hulpdiploma. Om 13.30 uur zullen de klimpieten van de Stadhuistoren naar beneden komen. Vanaf 14.00 uur kunnen de kinderen op de Haarlemmerstraat gratis een ritje maken in de Pakjestrein.

Van 14.30 uur tot 16.00 uur zal Sinterklaas op het Stadhuisplein alle kinderen ontvangen. Daarna gaat de sint naar het Huis van Sinterklaas in het Trouwstraatje, waar hij logeert. Vanaf zondag 23 bovember kunnen de kinderen daar bij hem op bezoek gaan. Op de website staat wanneer Sint thuis is om de kinderen te ontvangen.

Leiden Sinterklaas


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×