Mevrouw Smits sluit haar laatste huwelijk

Mevrouw R.M. Smits-Clifford heeft vanmiddag haar “laatste” huwelijk gesloten. Na meer dan 4620 paren in de echt te hebben verbonden, legt zij haar functie neer. Mevrouw Smits is ruim 27 jaar buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand geweest, uitsluitend belast met het sluiten van huwelijken. Zij was een veelgevraagd trouwambtenaar; er waren zelfs perioden dat meer dan 30% van alle huwelijksvoltrekkingen door haar werden verricht.

Deze middag sloot mevrouw Smits om 15.30 uur het huwelijk tussen mevrouw E. Mieremet en de heer J.W.A. Swen. Dat was het laatste huwelijk dat zij ooit sluiten zal. De voltrekking vond plaats in de trouwzaal (Burgerzaal) van het stadhuis. Bij wijze van ode aan mevrouw Smits zullen alle acht ambtenaren van de Leidse burgerlijke stand aan het einde van plechtigheid in toga ‘acte de présence’ geven en samen met het bruidspaar het glas op haar gezondheid heffen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×