Jacques Valentin (links) en Bram Wassenaar (rechts) genoten van de prominentenwedstrijd in Tilburg.

Liefde geeft Jaco Luijendijk vleugels

Na een aanloop met regionale wedstrijden werd het nationalecross-seizoen traditioneel geopend met de Warandeloop. De nationaleatletiektop verscheen in Tilburg aan de start en nam het op tegen eengrote Duitse afvaardiging en een aantal sterke Afrikanen. Ook LeidenAtletiek was in Tilburg goed vertegenwoordigd. Vooral de atleten vanBram Wassenaar zorgden voor goede resultaten.

Kamiel Maase ontbrak bij het internationale gala. Hij heeft na zijnmarathon de training hervat en maakt op oudjaarsdag in Soest zijnrentree. In de nationale wedstrijd was het vooral Jaco Luijendijk dieeen puike prestatie leverde door als 4e te finishen in 25.22 (7800meter). Een ‘verdwaalde’ Keniaan zorgde ervoor dat Jaco net naast hetpodium kwam, maar voor zijn doelstelling om in de top-10 te lopenslaagde hij ruimschoots. Twee weken geleden liep de Leidse atleet ook aleen erg sterke Zevenheuvelenloop in Nijmegen. De verklaring voor zijnopmerkelijke prestaties is niet alleen fysiek. Vlinders in de buikvormen het andere deel van de verklaring. Zijn kersverse vriendinbehaalde in haar wedstrijd overigens net wel het podium.

Op enige afstand achter Luijendijk leverden zijn trainingsmaatjes hevigestrijd. René van Dijke werd op een 17e plaats de tweede LeidenAtletieker, op korte afstand gevolgd door Tim Brouwer de Koning (20e),Edgard Creemers (21e) en Ralph Apeldoorn (22e). Pieter van der Luijt uitNoordwijk maakte na een jaar van blessureleed zijn rentree en kontevreden zijn met een 37e plaats, op de voet gevolgd door crossdebutantDennis van der Hoeven uit Zoeterwoude.

In de korte cross, vooral populair bij atleten die ’s zomers de 800 en1500 meter lopen, behaalde Dave Klink uit Zoetermeer een verdienstelijke29e plaats. Hij legde de 2600 meter in het Tilburgse bos af in 7.48 min,36 seconden achter winnaar Stefan Beumer. In de korte cross bij devrouwen verraste Heidi de Ridder met een 10e plaats. De in Gentwoonachtige pupil van Bram Wassenaar scherpte dit jaar haar persoonlijkrecord op de 800 meter aan tot 2.06.41 en behoort daarmee tot de subtopin België.

Bij de junioren leverde Richard Pleeth uit Voorschoten een primaprestatie door als 24e te finishen in een veld met veel Duitse atletenen een flink aantal senioren die buiten mededinging (vanwegekwalificatie voor het Europees Kampioenschap waarvoor een andereleeftijdregel geldt). Een podiumplaats was er tenslotte voor JanKortekaas bij de veteranen. De Vener werd 3e bij zijn debuut bij de40+ers. In de categorie 45+ finishte Fred Regeer uit Leiderdorp finishteals 4e.

Leiden Atletiek was ook goed vertegenwoordigd bij de specialeprominentenwedstrijd voor voormalige topatleten. Bram Wassenaar werdvoor de verandering eens aangemoedigd door zijn pupillen en genootzichtbaar van deze ‘ereronde’ door het Warandebos. Han Kulker en Erikavan de Bilt lieten zien dat ze het lopen nog lang niet verleerd zijn.Wibo Lelieveld deed het een stuk rustiger aan, maar zijn gloriejarenwaren dan ook aan het eind van de jaren ’70.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×