Wethouder Hessing neemt boek ‘Collectie Luzac’ in ontvangst

Vanmiddag om 15.30 uur overhandigt de heer dr. J.J.M. Baartmans een exemplaar van zijn boek ‘Myne beslommerde Boedel’ aan wethouder Ruud Hessing (Cultuur). De overhandiging vindt plaats op het Stadhuis in Leiden. Het boek ‘Myne beslommerde Boedel’ schetst een tijdbeeld van de 18e eeuw, waarin leden van de patriottenbeweging die verzet boden tegen de stadhouder en aristocratische regenten, werden vervolgd.

In het boek zijn veertig brieven opgenomen van Emilie Luzac, echtgenote van Wybo Fijnje, drukker, uitgever, courantier én patriottenleider. Zij schreef de brieven aan haar familie in Leiden tijdens de vlucht van haar en haar man vanuit Delft naar verschillende steden in Duitsland en België. Baartmans heeft de brieven voorzien van een inleiding en annotaties en nu in boekvorm uitgegeven.

De collectie brieven van Emilie Luzac, ook wel de ‘Collectie Luzac’, is aanwezig in het archief van de Universiteit Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×