Dronken Alphenaar rijdt door na aanrijdingen

De politie heeft donderdagavond een 43-jarige bestelautobestuurder uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding. De Alphenaar reed over de Willem de Zwijgerlaan in de richting van de Gooimeerlaan. Voor hem reed een 20-jarige automobilist uit Leiden. Achter hem een 25-jarige automobiliste uit Noordwijkerhout. De Leidenaar remde af voor het verkeer voor hem. Vermoedelijk wilde de Alphenaar de Leidenaar toen rechts voorbij rijden. Hij reed eerst achteruit tegen de auto van de vrouw daarna tegen de rechterachterbumper van de auto van de Leidenaar. De Alphenaar is rechts via een parkeerhaven de Kooilaan ingereden.

De politie hield de Alphenaar aan op de Sieboldstraat voor het doorrijden na een aanrijding. Op het bureau werd tevens een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag van 980 ug/l (meer dan vier keer teveel). Tegen de Alphenaar wordt proces verbaal opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 12 uur.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×