Politie zoekt slachtoffer aanranding

4

Afgelopen zaterdagavond is een jonge vrouw even na 18.00 uur aangerand in een steegje tussen de Morspoort en de 1e Binnenvestgracht. Een getuige zag dat de vrouw werd lastiggevallen door een man. Het meisje kon zich losrukken en ging er vandoor. De getuige ging achter de dader aan. Het lukte hem echter niet de man aan te houden. Rond 19.30 uur die avond vond er een tweede aanranding plaats. Dit keer op de Bilderdijkstraat. Naar aanleiding van de opgegeven signalementen door de getuige en het tweede slachtoffer gaat het waarschijnlijk om dezelfde dader.

De politie is op zoek naar het eerste slachtoffer. Zij kan zich melden bij de politie in Leiden onder telefoonnummer 0900 – 8844.

Delen

4 reacties

 1. Roeland van Wely op

  Het blijft triest dat zo weinig mensen&nbspdie het slachtoffer zijn geworden van verkrachting of aanranding aangifte doen. Uit een steekproef in mijn eigen omgeving 0 uit 7.  

 2. Het blijft triest dat uit een steekproef in je omgeving blijkt dat het ongelooflijke aantal van 7 (!) vrouwen zich niet vrij hebben kunnen bewegen zonder in hun eer en waardigheid te worden aangetast door een of andere achterlijke gek. Helaas omdat ze toevallig vrouw zijn. Nee, het is niet triest, het is WALGELIJK.

 3. Ron Kerstbrood op

  Stel ik zie dat iemand aangerand, verkracht wordt, en ik onderneem actie om deze dame te ontzetten, dan wordt ik aangeklaagd voor mishandeling!(mits ik hem het zwijgen voorgoed opleg, kan hij mij niet aanklagen). Jammer maar daar pas ik voor, hoe bedoel je de nederlandse wet is krom????

 4. Je mag volgens de Nederlandse wet gepast geweld gebruiken. Je handelen moet&nbspproportioneel zijn. De vraag is echter wanneer welke actie proportioneel is en wanneer niet. 

  Ik vind het niet gepast dat het OM tegenwoordig bijna iedere ‘redder’&nbspvervolgt. Ik denk niet dat dit mensen aanmoedigt om&nbspin te grijpen op momenten dat dit nu juist zo nodig is (aanranding, etc.).

  Als ik echter moet kiezen tussen&nbsphet OM en mijn eigen geweten… dat is die keus snel gemaakt.&nbspRechtvaardigheid is immers niet per se datgene dat in de wet staan, maar datgene dat ’het volk’ rechtvaardig vindt. 

Je bent nu offline