Het 'Theehuis' Faris aan de Maresingel is voorlopig gesloten. Hoe lang de zaak dicht blijft, moet de burgemeester beslissen. (Foto: Chris de Waard).

Theehuis dicht na inval

Theehuis Faris aan de Maresingel is door de gemeente gesloten, nadat bij een inval door de politie een hoeveelheid verdovende middelen werd aangetroffen. Ook werden er enkele aanhoudingen verricht. Burgemeester Lenferink moet nu beslissen of Faris definitief de deuren gesloten moet houden. Lenferink wil niet veel kwijt over de sluiting. Mogelijk omdat het onderzoek nog loopt.

“Maar”, aldus de burgemeester: “Je moet bij dit soort zaken snel ingrijpen en zorgen dat het probleem niet uitgroeit tot iets groters”.

Omwonenden reageren opgetogen op de sluiting van de coffeeshop die al geruime tijd voor overlast zorgde. “Overdag viel het wel mee,” zo vertelt een buurvrouw. “Maar ’s nachts was er vaak ruzie in de tent”. Ook zorgde de coffeshop voor parkeeroverlast en hadden omwonenden al langer het vermoeden dat er in drugs werd gehandeld.

Leiden Coffeeshop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×