Theehuis dicht na inval

2

Theehuis Faris aan de Maresingel is door de gemeente gesloten, nadat bij een inval door de politie een hoeveelheid verdovende middelen werd aangetroffen. Ook werden er enkele aanhoudingen verricht. Burgemeester Lenferink moet nu beslissen of Faris definitief de deuren gesloten moet houden. Lenferink wil niet veel kwijt over de sluiting. Mogelijk omdat het onderzoek nog loopt.

“Maar”, aldus de burgemeester: “Je moet bij dit soort zaken snel ingrijpen en zorgen dat het probleem niet uitgroeit tot iets groters”.

Omwonenden reageren opgetogen op de sluiting van de coffeeshop die al geruime tijd voor overlast zorgde. “Overdag viel het wel mee,” zo vertelt een buurvrouw. “Maar ’s nachts was er vaak ruzie in de tent”. Ook zorgde de coffeshop voor parkeeroverlast en hadden omwonenden al langer het vermoeden dat er in drugs werd gehandeld.

Delen

2 reacties

  1. D.Van Schoonderwoerd Den Bezemer op

     

    Goed gedaan “ouwe”, standvastig en snel opgetreden.Zo werkt dat in Leiden!

    Voor Leefbaar Leiden.

    Daniel.

  2. wordt een keertje tijd .is de narigheid rondom de sluiting van Poco loco in de Merenwijk vergeten daar werd geen drugs verhandeld.De burgemeester vond alleen dat gesloten moest worden op grond van algemene overlast maar zij bij Faris mochten al vier maanden openbaar dealen en dan wordt er pas in gegrepen.Geld is belangrijk bij het ingrijpen van de leidse politiek

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline