SP voert actie voor gemengd onderwijs in Leiden

Het Leidse SP-Kamerlid Fenna Vergeer vraagt Onderwijsminister Van der Hoeven de ouders te steunen, die zich inzetten voor gemengd onderwijs in Leiden. “De bewindsvrouw krijgt een prachtkans om te laten zien dat zij van goede wil is ten aanzien van gemengde scholen,” aldus Vergeer. In Leiden-Noord wil het College van B&W dat de vier scholen nauw gaan samenwerken om zo één brede school te vormen.

Wet- en regelgeving maken het voor de scholen moeilijk om samen te gaan. Vergeer betreurt het dat daardoor geen gemengd onderwijs tot stand komt: “Deze scholen zouden zich kunnen inzetten om een evenredige verdeling van leerlingen te krijgen. De minister moet dat actief bevorderen”, aldus Vergeer.

Vergeer nodigt de Onderwijswoordvoerders van de Tweede-Kamer uit om aanstaande maandagmiddag om 16.00 uur met haar op werkbezoek te gaan bij basisschool de Viersprong, één van de vier scholen die betrokken is bij het fusieproces.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×