Wethouder Van der Sande reikt Leiden ruimt op!-prijs uit

Wethouder Rogier van der Sande van Stedelijk Beheer en Wijkbeheer, reikt woensdag 17 december om 16.30u de Leiden ruimt op!-prijs 2003 uit aan de bewonerscommissie Diabijnhof. De bewonerscommissie krijgt deze prijs, omdat ze een vierkante zitbank heeft laten plaatsen rondom een centrale boom op het binnenpleintje, en op 3 mei een bewonersactiedag heeft gehouden. Op deze dag zijn plantenbakken opgehangen, fietsschuren en het binnenplein aangeveegd en het parkje ontdaan van zwerfvuil. Na de prijsuitreiking kunnen bewoners onder het genot van een glaasje glühwein of chocolademelk en een kerstkransje de video van de bewonersactiedag bekijken.

Van de 107 acties die dit jaar zijn ingediend bij het fonds Wijkinitiatieven, vallen er 24 in de categorie schoonmaken. Plannen voor een schone, opgeruimde straat of buurt konden in het voorjaar (tussen 28 februari en 28 maart) en het najaar (tussen 29 augustus en 26 september) bij de gemeente worden ingediend. Alle plannen die voldoen aan de gestelde criteria, zijn toegekend.

Het fonds Wijkinitiatieven is opgericht voor bewoners(organisaties), ondernemers en scholen, die actief willen meedenken en meewerken aan een schoner en mooier Leiden. Tot en met 31 december 2004 is jaarlijks een budget beschikbaar voor acties om de buurt groener te maken, om speeltoestellen en speelplekken op te knappen en voor schoonmaakacties. Bewoners, ondernemers en scholen kunnen in het voorjaar opnieuw plannen indienen bij het fonds Wijkinitiatieven.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×