Wethouder doet oproep tegen illegaal afval met boekenlegger

De campagne om illegaal gedumpt afval bij wijkcontainers te verminderen, krijgt een nieuwe impuls. Donderdag 18 december overhandigt wethouder Rogier van der Sande (Stedelijk Beheer en Wijkbeheer) om 10.15u de eerste oproep om het illegaal dumpen van afval bij wijkcontainers te melden, aan bewoners van de Hansenstraat. Hij doet dat in de vorm van een boekenlegger. Van der Sande wil met deze nieuwe stap de overlast van illegaal gedumpt afval rond wijkcontainers nog verder terug te dringen.

De ergernis over rommel rondom wijkcontainers wordt door burgers en de gemeente gedeeld. Na het uitbreiden van de voorzieningen en het geven van extra informatie over de Leidse afvalregels, is nu het moment aangebroken om de actieve medewerking van de inwoners van Leiden te vragen. Alle inwoners van Leiden krijgen daartoe een boekenlegger in de bus, met daarop de oproep om het dumpen van illegaal afval rond wijkcontainers te melden. Zij kunnen dit doen door, zodra zij iets zien gebeuren, direct het Servicepunt Woonomgeving te bellen op nummer 071 – 516 55 01 (werkdagen van 7.30u tot 17.00u) of te surfen naar //www.leiden.nl/woonomgeving.

Een tweede stap in de aanpak van illegaal gedumpt afval rond wijkcontainers, is het verhogen van de boetes. Onder het motto ‘de vervuiler betaalt’, gaat de gemeente de kosten die ze maakt voor het opruimen van illegaal aangeboden afval, verhalen op de vervuiler. Een huisvuilzak die onjuist is aangeboden kost €97,00; grof huishoudelijk afval (tot 2 kubieke meter), dat zonder afspraak buiten is gezet, kost €128,00.

De actie maakt deel uit van het project Leiden ruimt op. Onder die noemer zet de dienst Milieu en Beheer gedurende drie jaar extra mensen en middelen in, om de stad op te ruimen en opgeruimd te houden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×