Sander van Marion, organist, dirigent en componist. (Foto: http://home.hccnet.nl/l.berg).

Dirigent Van Marion krijgt Gouden Speld externe relaties

Het College van Burgemeester & Wethouders heeft besloten om de Gouden Speld voor externe relaties toe te kennen aan scheidend dirigent Sander van Marion. Van Marion heeft in 1970 het initiatief genomen tot oprichting van het Rijnlands Christelijk Mannenkoor (RCM) Vox Humana. Hij heeft inmiddels 33 jaar lang leiding gegeven aan dit koor. Woensdagavond nam hij afscheid met een Kerstconcert in de Stadsgehoorzaal. Wethouder Geertsema reikte hem na afloop van het eerste gedeelte van het concert de speld uit.

Met het koor organiseerde Van Marion kerstconcerten in de Stadsgehoorzaal, verzorgde hij kerstnachtdiensten in de Pieterskerk en benefietconcerten ten behoeve van zieken en bejaarden. Jaarlijks luistert het RCM de traditionele Herdenkingsdienst op 3 oktober op in de Pieterskerk in samenwerking met de Koninklijke Militaire Kapel. Sander van Marion werkte veel samen met bekende musici als Marco Bakker, Jan Vayne en Louis van Dijk. Ook bij het bezoek van de Koninklijke Familie op Koninginnedag 2003 was een belangrijke muzikale rol voor het RCM en Sander van Marion weggelegd. Hij maakte met het koor diverse concertreizen, o.a. naar Oxford, Londen en Parijs.

De heer Van Marion heeft ook veel orgelconcerten gegeven. Een aantal daarvan was bestemd voor de restauratie van het Van Hagerbeerorgel in de Pieterskerk.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×