Wethouder Hessing opende het vernieuwde parkeerterrein aan de Haagweg. (Foto's: Chris de Waard).

Parkeerterrein Haagweg feestelijk heropend

Gesloten is het nooit geweest, maar er is wel veel veranderd op het parkeerterrein van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden aan de Haagweg. Woensdagmiddag werd het terrein daarom toch ‘heropend’ door D66-wethouder Ruud Hessing van verkeer. Symbolisch trok hij directeur Chris Verplancke over de streep van het gemoderniseerde parkeerterrein waar de kaartjes sinds vandaag uit de automaat komen. Ook is het hele terrein nu netjes bestraat.

Hessing en Verplancke konden het niet meteen eens worden wie nou wie in de bolderkar het terrein op zou trekken. “Wie moet nou eigenlijk wie over de streep trekken als het om parkeren in Leiden gaat?,” vroegen de twee zich hardop af. De conclusie was snel getrokken. Stadsparkeerplan en gemeente hebben elkaar keihard nodig om het parkeerimago van Leiden verder te verbeteren.

Een nieuwe stap in de goede richting heeft het Stadsparkeerplan woensdag gemaakt met de in gebruik stelling van betaalautomaten op het parkeerterrein. De besparing die dat oplevert, wordt direct gestoken in meer service voor de parkeerders. De gratis busjes rijden voortaan langer heen en weer naar het centrum, nl. van 06.30 uur tot 02.00 uur.

Advertentie

Leiden Stadsparkeerplan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×