Betere doorstroming studentenkamers

Studenten moeten hun kamer verlaten als de studie is beëindigd. Dit moet de doorstroming van studentenkamers bevorderen. De ministerraad heeft dit wetsvoorstel van minister Piet Hein Donner van Justitie en Sybilla Dekker van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu goedgekeurd. Voor dit wetsvoorstel moet het Burgerlijk Wetboek (Huur studentenwoning) worden gewijzigd.

De verhuurder van een studentenwoning of –kamer kan de huurovereenkomst beëindigen als de huurder klaar is met de studie of daarmee is gestopt. De verhuurder kan zich er dan op beroepen de ruimte nodig te hebben ‘voor dringend eigen gebruik’, waaronder ook het verhuren aan een andere student wordt verstaan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×