Hondenpoepbestrijding in Slaaghwijk succesvol

Meer voorzieningen voor honden en aangescherpte regels zorgen voor minder overlast in Slaaghwijk in Leiden. Dat meldt de website Nieuws.nl. Hondenpoep was een grote irritatie van de bewoners, daarom werden er werden dertig speciale prullenbakken geplaatst voor de hondenpoep. Verder moeten aangescherpte regels, twaalf uitlaatstroken en een speciale speelplaats zorgen voor minder overlast van hondenpoep. Coördinator Marcel Kopmels is positief, maar hij vindt dat de mensen wel reëel moeten blijven. “Helaas zijn er altijd mensen die letterlijk schijt hebben aan de regels”, aldus Kopmels. “Verwachten dat hondenpoep volledig uit het straatbeeld verdwijnt, is niet realistisch.”

Samen met de bewoners heeft de projectgroep ‘Onze Buurt Aan Zet’ in kaart gebracht waar mensen hun hond uitlaten. Op die plekken zijn de speciale prullenbakken voor hondenpoep geplaatst. Nieuwe bordjes met tekeningen moeten duidelijk maken welke regels gelden voor bepaalde gebieden.

Een nieuwe regel voor het uitlaten van honden is dat elke hondenbezitter verplicht is de poep van zijn hond op te ruimen. Gebeurt dit niet, dan kan de politie of een gemeentelijk opsporingsambtenaar een boete uitdelen. Het naleven van de regels verloopt niet probleemloos, omdat er maar twintig uur per week gecontroleerd wordt en de mensen zich niet altijd wat van de regels aan trekken.

Toch is de projectgroep positief over de hondenpoepbestrijding. “In de buurt merken we dat de overlast sinds de start van het project merkmaar minder is”, zegt Kopmels. “Ook de mensen van wijkbeheer geven aan dat de speciale poepprullenbakken goed gebruikt worden.” De resultaten uit Slaaghwijk worden door de gemeente Leiden gebruikt om de overlast in de hele stad te bestrijden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×