PVdA wil duidelijkheid over ID-banen

PvdA-raadslid Dick Wijfje heeft het college van B&W namens zijn fractie gevraagd nog deze week in actie te komen om te voorkomen dat mensen met een ID-baan (voorheen Melkertbaan) per 1 januari op straat komen te staan. Wijfje komt met zijn spoedoproep, omdat hij heeft gehoord dat er bij de kantonrechter verzoeken tot ontbinding van arbeidscontracten liggen op basis van de veranderingen door de nieuwe Wet Werk en Bijstand per 1 januari aanstaande. De PvdA vindt het, net als de Leidse Clientenraad en de fractie van LWG/De Groenen, onacceptabel als er per 1 januari ontslagen zouden vallen.

De PvdA wil zo snel mogelijk een vergadering van de raadscommissie Sociale Infrastructuur bijeen roepen om met het college te overleggen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×