Een 'gecontroleerd' vreugdevuur op de Marnixstraat tijdens de afgelopen jaarwisseling. Naast het vuur in de door de gemeente geplaatste container, ging even verderop een caravan in vlammen op. Ook werden wijkcontainers in brand gestoken en moesten bushokjes het ontgelden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Vreugdevuren in de aanbieding

Iedereen die tijdens de komende jaarwisseling een vreugdevuur wil maken, kan dat dit jaar legaal doen. De gemeente Leiden heeft 11 plekken aangewezen waar zo’n vuur gestookt mag worden. Wel moet er een ontheffing voor worden aangevraagd. Op dit moment is pas voor 1 locatie zo’n ontheffing aangevraagd; de Titus Brandsmalaan (kruising Johannes Poststraat).

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om legaal een vreugdevuur te maken, heeft de gemeente een optie genomen op de overige tien plekken. Tot maandagmiddag 29 december, 16.00 uur, kunnen de ontheffingen worden overgenomen van de gemeente. Aanvragen kan via de afdeling preventie van de brandweer op telefoonnummer 071 5797852. Niet iedereen komt overigens zomaar in aanmerking voor een ontheffing. Organisaties moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Vreugdevuren zonder ontheffing zijn illegaal. De gemeente laat weten dat politie, brandweer en gemeente daar tegen zullen optreden.

Voor de volgende plaatsen kan nog een vergunning worden gekregen
– Plek midden op het grasveld in het Tasmanpark (parkje grenzend aan de Zeeheldenbuurt)
– Marnixstraat, ter hoogte van het basketbalveld
– Steneveltpark, het grasveld nabij de Sumatrastraat
– Sperwerhorst (halverwege)
– Toussaintkade, kruising Da Costastraat
– Brahmslaan, grasveld nabij speelterrein (Beethovenpark)
– Tomatenstraat kruising Druivenstraat
– Kruising Lingestraat/Drechtstraat
– Heerema-locatie (kopse kant van de Vondellaan)
– Stevenshofpark aan de zijde van de Joke Smitstraat op het voetbalveld tussen de twee doelen

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×