Promotieteams parkeercampagne op Leidse parkeerterreinen

Op de parkeerterreinen Molen de Valk, Garenmarkt, Kaasmarkt, Morspoort en Morssingel delen promotieteams aanstaande zaterdag 27 december, van 11.00 uur tot 15.00 uur, flyers en weggevers uit. De teams staan op de terreinen in het kader van de parkeercampagne, die in november is gestart. Het doel van de campagne is onder andere om aan bezoekers van Leiden duidelijk te maken waar ze gemakkelijk kunnen parkeren: in de garages en op de parkeerterreinen is altijd plaats.

De teams delen flyers uit met een kaartje waarop staat aangegeven waar bezoekers gemakkelijk kunnen parkeren en elke maand delen de teams weggevers uit. Deze maand is dat een ijskrabber.

Campagne
Uit onderzoek is gebleken dat Leiden met betrekking tot parkeren geen goed imago heeft: in Leiden zouden bezoekers moeilijk kunnen parkeren. Dat idee is onjuist, zo blijkt eveneens uit onderzoek. Er zijn namelijk altijd parkeerplaatsen vrij in de garages en op de parkeerterreinen. Naast het verbeteren van het parkeerimago van Leiden, is het doel van de campagne om aan bezoekers van Leiden duidelijk te maken wáár ze gemakkelijk kunnen parkeren. Dat gebeurt onder meer door het inzetten van promotieteams, posteracties en advertenties. Daarnaast wordt in de campagne de nadruk gelegd op de redenen om naar Leiden te komen. Parkeren is daarbij een – goed geregelde – bijzaak.

Elke maand organiseren de initiatiefnemers een actie rond een Leids evenement. Deze maand is dat de ijsbaan op de Beestenmarkt.

Initiatiefnemers
De campagne is een initiatief van VVV Holland Rijnland, de Stadsgehoorzaal en de Schouwburg, de detailhandel, het Centrummanagement, Koninklijk Horeca Nederland, Museumgroep Leiden, de Stichting Stadsparkeerplan en de gemeente Leiden. Vertegenwoordigers van deze initiatiefnemers werken samen aan de campagne ‘Plaats voor U!’

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×