Recordaantal bezoekers voor Leidse musea

De zes grootste musea van Leiden sluiten 2003 in elk geval met een goed gevoel af; zij behaalden het afgelopen jaar namelijk een recordaantal bezoekers. In totaal kwamen er zeven procent meer bezoekers naar de musea dan in 2002. In 2003 bezochten 625.000 mensen de Leidse musea Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Rijksmuseum van Volkenkunde, Hortus Botanicus, Museum Boerhaave en Stedelijk Museum De Lakenhal.

De grootste trekpleister van het afgelopen jaar was de tentoonstelling Dino Argentino in het Naturalis. Verder waren de tijdelijke tentoonstellingen en de speciale kinderevenementen tijdens de schoolvakanties in trek. Januari was de drukste maand voor de musea.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×