Foto: IBZH Raadgevend Ingenieursbureau.

Proef met gratis bus van start

Vanochtend is de proef met gratis busvervoer tussen Leiden en Den Haag van start gegaan. Op de buslijnen 88 en 95 vanuit Oegstgeest en Noordwijk hoeft niet meer betaald te worden voor een kaartje.

Beide lijnen doen Transferium ’t Schouw A44 aan. Daar kunnen automobilisten hun auto gratis achterlaten. De proef duurt een jaar en kost de provincie ongeveer een miljoen euro. De eerste ervaringen zijn positief, zo meldt de provincie. Het reizigersaanbod lag beduidend hoger. Exacte cijfers zijn nog niet bekend. De proef is geslaagd wanneer minimaal driehonderd automobilisten de overstap naar de bus maken. Dat betekent ongeveer 5% minder auto’s op het traject.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×