Politie blikt tevreden terug op 2003

“De resultaten op het gebied van de intensivering van de opsporing en handhaving hebben samen met de inspanning van onze partners ertoe bijgedragen dat Hollands Midden veiliger is geworden.” Dat zei korpschef Straver van de politie Hollands Midden vandaag in zijn nieuwjaarsspeech. “We zien meer aanhoudingen, meer opgehelderde zaken en minder geregistreerde misdrijven, betere prestaties dus op alle veiligheidsonderwerpen. Dit beeld wordt mede bevestigd uit de laatst gehouden politiemonitor waaruit blijkt dat de onveiligheidsgevoelens van de bewoners van Hollands Midden zijn afgenomen”. Daarmee zijn de doelstellingen met betrekking tot de resultaatsafspraken uit het convenant tussen de Minister en de Korpsbeheerder voor 2003 gehaald.

In 2003 werden meer verdachten aangehouden dan ooit te voren. Het aantal woninginbraken daalde naar het laagste niveau sinds het instellen van de de regio Hollands Midden. In totaal werden 11.150 aanhoudingen verricht en steeg het aantal opgehelderde zaken met vijf procent. De ingezette daling van het aantal geregistreerde geweldsdelicten zette zich in 2003 voort met acht procent, terwijl het aantal aanhoudingen in geweldsdelicten met 20 procent steeg.

Op het gebied van jeugdoverlast is sprake van een toename met vijf procent van het aantal incidenten en aanhoudingen. Er vonden 45.600 ‘staandehoudingen’ plaats na het plegen van een overtreding, 6000 meer dan vorig jaar. Het aantal verkeersongevallen daalde met vijf procent, waarbij er minder doden vielen dan in voorgaande jaren. Ook op het gebied van de bestrijding van kapitale delicten blijft de politie Hollands Midden onverkort effectief. Drie grootschalige onderzoeken naar een moord hebben allen tot een oplossing geleid. Een van die onderzoeken was zeer complex omdat zowel het slachtoffer als de criminelen uit het voormalig Oostblok afkomstig waren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×