Minister Dekker wil Groene Hart beschermen

Het Groene Hart wordt niet volgebouwd. Minister Dekker van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wil grenzen stellen aan de bouw van nieuwe woningen en het gebied beschermen. Het Groene Hart gaat niet helemaal op slot voor nieuwe ontwikkelingen. Met name in het ‘verrommeld’ westelijk deel sluit de minister de komst van kleine, groene woonwijken niet uit. Ook moeten de mainports Amsterdam en Rotterdam zich kunnen versterken met uitbreidingen aan de rand van het Groene Hart.

 

De minister, woensdag te gast op een nieuwjaarsbijeenkomst van het Productschap Tuinbouw, reageert hiermee op de discussie over de onzekere toekomst van het Groene Hart. Die is ontstaan na het uitlekken van een vroege versie, in haar eigen woorden een “ambtelijk stuk”, van de nieuwe nota Ruimte. Dat de minister daarin het Groene Hart zou willen opofferen om de woningschaarste in de Randstad op te lossen, wijst Dekker van de hand. Het beschermen van het gebied als Nationaal Landschap staat voor de bewindsvrouw voorop.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×