Links fractievoorzitter Leendert de Lange, rechts Bernd Taselaar, scheidend voorzitter van de Leidse VVD-afdeling. (Foto: Chris de Waard).

VVD presenteert nieuwe website

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Leidse VVD, woensdagavond in Café ’t Keizertje, presenteerde fractievoorzitter Leendert de Lange niet alle de speerpunten van de Leidse liberalen, maar ook een compleet vernieuwde website. De site www.vvdleiden.nl/ heeft niet alleen een nieuw uiterlijk gekregen, maar is ook uitgebreid. Zo is er bijvoorbeeld een fractielog aan toegevoegd, waar raadsleden de inwoners van Leiden op de hoogte gaan houden van hun werkzaamheden en standpunten. Reageren op het log behoort nog niet tot de mogelijkheden.

In zijn nieuwjaarstoespraak ging Leendert de Lange, voor wie het kon verstaan in de meer dan rumoerige kroeg, uitgebreid in op een aantal ambities van zijn partij voor het komende jaar: minstens drie camera’s in het uitgaansgebied rond de Nieuwe Beestenmarkt, doorgaan met preventief fouilleren, de aanpak van brommer- en scooteroverlast, blijven werken aan een schone stad en meer aandacht en ruimte voor bedrijvigheid en studentenhuisvesting.

Kritiek had De Lange onder andere op het huidige parkeerbeleid van de gemeente: “Beter parkeren in Leiden kun je niet alleen met een imagocampagne, je moet ook gewoon je auto kwijt kunnen. Bijvoorbeeld door de realisatie van een nieuwe parkeergarage in de binnenstad”. Ook de komst van een ring- en randweg om Leiden blijft hoog op het prioriteitenlijstje van de VVD staan.

Op cultureel en educatief gebied heeft de VVD ook nog wel wat te wensen. Zo moet Leiden in 2006, gelijk met het Rembrandtjaar, Culturele hoofdstad worden en moet de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs een prominente plek op de politieke agenda krijgen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×