Vlietpoort moet met een woontoren van achttien verdiepingen het nieuwe baken van Leiden-Zuidwest worden. Of het zover komt is de vraag nu er niet alleen problemen met de bouwvergunning zijn, maar ook de belangstelling voor de woningen tegenvalt.

Ontwikkeling Vlietpoort op losse schroeven

De ontwikkeling van de Vlietpoortlocatie in Leiden ligt stil. De ontwikkelaar van het project, Hopman Interheem Groep, heeft alle reeds gesloten koopcontracten ontbonden. Belangrijkste oorzaak is volgens de projectontwikkelaar het uitblijven van de bouwvergunning. Ook zou de verkoop van woningen op de nieuwbouwlocatie sterk tegenvallen. Een woordvoerder van Frans Spendel Makelaardij bevestigt dat een tegenvallende belangstelling meespeelt: “Het project is stilgelegd, wanneer er weer op de woningen kan worden ingeschreven is niet bekend.”

 

“Het nieuwe baken van Leiden-Zuidwest” zo staat het project omschreven op de website van Hopman Interheem. Maar of dat baken er ook daadwerkelijk komt is nog maar de vraag nu het hele project is stilgelegd. “De belangrijkste oorzaak hiervan is het uitblijven van de benodigde bouwvergunning,” aldus Hopman Interheem in een brief aan de kopers. Boosdoener is volgens de ontwikkelaar de Provincie Zuid-Holland. Deze moet een ‘verklaring van geen bezwaar’ afgeven, omdat de bouwplannen afwijken van het geldende bestemmingsplan.

De projectontwikkelaar verwacht dat de verklaring van geen bezwaar eind januari alsnog wordt afgegeven. Dat betekent dat de definitieve bouwvergunning op zijn vroegst in april afgegeven kan zijn. Die termijn wordt overigens alleen gehaald als er niemand bezwaar maakt tegen de vergunning. “En de kans op bezwaren is reëel aanwezig,” aldus Hopman Interheem.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×