Er komen geen extra studentenkamers bij het klooster aan de Vrouwenweg. (Archieffoto: Chris de Waard).

Geen uitbreiding studentenkamers bij Klooster Vrouwenweg

De Stichting Leidse Studentenhuisvesting riep gisteravond de toorn van wethouder Hillebrand over zich af door in de commissie Ruimte & Groen opnieuw een pleidooi te houden voor nieuwbouw bij het Kruisherenklooster. Projectleider Voskamp van SLS wil daar 318 studentenkamers realiseren, ondankt het feit dat woningbouw op die plek niet is toegestaan.

Wethouder Hillebrand reageerde geïrriteerd op het al eerder afgewezen plan. “Het mag daar niet, dat weet u. Waarom blijft u aan een dood paard trekken?” Hillebrand ziet liever dat de SLS zich concentreert op de vele uitbreidingsplannen die de stichting al heeft in de stad.

Hillebrand maakt zich, net als enkele politieke partijen in de Leidse raad, zorgen over het aantal studentenkamers en het tempo waarin nieuwe kamers worden gerealiseerd door de SLS. Er zijn allerlei plannen en de SLS koopt het ene na het andere complex, maar dat levert pas over jaren echt kamers voor studenten op.

Hillebrand wees de SLS ook nog even op het feit dat plannen voor het oude Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht wel erg lang op zich laten wachten. “U gaat nu echt leegstand riskeren,” aldus de wethouder in een onderonsje met Voskamp. “Maandagmorgen krijgt u die plannen. En ze zijn echt heel mooi,” beloofde de SLS-man.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×