Politie opent 'Horkenlijn'

Asociale weggebruikers maken vanaf vandaag nóg meer kans op een boete. De Politie Hollands Midden start namelijk met de zogenaamde ‘Horkenlijn’. Politie-ambtenaren met opsporingsbevoegdheid kunnen een speciaal telefoonnummer bellen, wanneer zij een weggebruiker een asociale verkeersovertreding zien maken. Dit kan ook in hun vrije tijd. In alle gevallen geldt dat de politieambtenaar in eerste instantie een overtreder staande zal houden. Maar in sommige gevallen is een staandehouding niet mogelijk. Bijvoorbeeld als een ambtenaar in eigen tijd in zijn privé-auto rijdt of onderweg is naar een spoedmelding. Op deze momenten kan hij de Horkenlijn bellen. Het telefoontje wordt vervolgens verwerkt waarna de overtreder zijn boete krijgt.

Hollands Midden wil met de Horkenlijn vooral de grove overtredingen bestraffen. Het gaat om overtredingen waarbij de weggebruiker met opzet de regels aan de laars lapt en zo een gevaar vormt voor andere weggebruikers. Een voorbeeld is een automobilist die bijna een voetganger van het zebrapad afrijdt, rechts inhaalt of bij filevorming besluit de rit op de vluchtstrook voort te zetten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×