Politie zoekt verboden wapens en drugs in Leids café

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een grote opsporingsactie uitgevoerd in het centrum. In de Leidse binnenstad werd de Lange Scheistraat aan beide zijden afgesloten, nadat de politie een inval had gedaan in een café. Bij de inval werd naar verboden wapens en verdovende middelen gezocht. Burgemeester Lenferink beslist binnenkort of het café open mag blijven.

Het afgelopen jaar hebben meerdere geweldsincidenten, waaronder twee schietpartijen en drugsincidenten, voor het café plaatsgevonden. Op grond daarvan besloot burgemeester Lenferink samen met het Openbaar Ministerie om tot actie over te gaan. Bij de inval werden maar liefst 75 politiemedewerkers ingezet, waaronder een arrestatieteam, de Mobiele Eenheid, leden van het team Leiden Midden, de recherche en hondengeleiders. De actie duurde van ongeveer 01.00u tot 03.30u.

Na de inval werd iedereen de Lange Scheistraat uitgestuurd. Vervolgens werd de straat aan beide zijden hermetisch afgesloten. Bij het café werden alle bezoekers gefouilleerd en is het pand onderzocht. In totaal zijn er 130 mensen gefouilleerd. Er werd één verdachte aangehouden op verdenking van het in het bezit hebben van verdovende middelen. Later trof de politie nog een kleine hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De burgermeester beslist over eventueel te nemen maatregelen met betrekking tot het pand. De gehele actie is ongestoord en rustig verlopen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×