Workshops en masterclasses tijdens Rapenburg Muziekdagen

De Faculteit der Kunsten en de Muziekschool Leiden en Omstreken organiseren vanaf zaterdag 31 januari de Rapenburg Muziekdagen. Op zes achtereenvolgende zaterdagen krijgen jonge, talentvolle musici, die zich bezighouden met klassieke muziek, de kans een inspirerende workshop en masterclass te volgen.

Topdocenten van het conservatorium en de muziekschool verzorgen het gevarieerde programma, dat bestaat uit een workshop, een masterclass en uitvoering. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers inzicht in hun muzikale niveau. In de masterclass geven de docenten aanwijzingen over de manier waarop de jongeren hun spel of zang kunnen verbeteren. Ook krijgen de deelnemers carrièreadviezen waarmee ze aan de slag kunnen na afloop van de muziekdag. Ten slotte bieden de Rapenburg Muziekdag een podium waarop de jonge musici het geleerde in praktijk kunnen brengen door samen met andere deelnemers een uitvoering te geven.

De Rapenburg Muziekdagen staan open voor studenten van de Universiteit Leiden, leerlingen van de muziekschool Leiden en Omstreken en/of jongeren van tien tot dertig jaar die op hoog niveau musiceren en minimaal vijf jaar les hebben. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website van de Muziekschool Leiden en Omstreken. Er is iedere week slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

De Rapenburg Muziekdagen vinden plaats in de Muziekschool Leiden en Omstreken in Leiden. Iedere zaterdag staat één instrument(groep) centraal. Het programma duurt van 13.00u tot 16.00u. De Rapenburg Muziekdagen zijn gratis toegankelijk. Ook ouders en begeleiders zijn van harte welkom.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×