SP voert actie bij Aldi

De SP zal op woensdagochtend 14 januari in tientallen plaatsen van ons land, waaronder Leiden, een flyer uitdelen aan het winkelend publiek van de Aldi-supermarkten. De actie wordt uitgevoerd door vrijwilligers en heeft als doel de klant informeren over het personeelsbeleid van Aldi, dat de SP “middeleeuws” noemt, in het bijzonder bij de distributiecentra. Aanleiding is de permanente weigering van Aldi om in overleg te treden met de vakbonden, de staking die in juni vorig jaar uitbrak, en het schenden van beloftes die Aldi daarna notabene zelf deed, aldus de SP.

Het is niet de bedoeling van de actievoerders om het publiek op te roepen tot een kopersstaking. In de flyer verwijst de SP onder andere naar televisie-uitzending van Zembla over het Aldi-concern op donderdag 15 januari om 21.15u op Nederland 3, waarin een bedrijfscultuur van intimidatie en repressie aan de orde zou komen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×