Ondertekening van het sponsorcontract door Peter Veldhuijsen en Hans Groen. (Foto: Leiden Atletiek).

Prestatiebekers én een clubsponsor op de nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarswensen waren de afgelopen weken al volop uitgewisseld, maar er viel toch nog genoeg te beleven op vrijdagavond 16 januari bij de nieuwjaarsreceptie van Leiden Atletiek. Zo tekenden Peter Veldhuijsen en bestuurdlid Hans Groen een contract dat Runnersworld Leiden de komende 4 jaar verbindt aan Leiden Atletiek als clubsponsor. Dat betekent onder meer dat het trainerskorps door Veldhuijsen wordt ‘aangekleed’ en dat trainers en leden interessante kortingen krijgen in de zaak in de Burgsteeg.

Gewoontegetrouw worden op de nieuwjaarsreceptie de prestatiebekers uitgereikt aan de atleten die in het afgelopen jaar het meest zijn opgevallen door hun sportieve resultaten. Roel Hendriksen, voorzitter van de sectie Training en Begeleiding, lichtte toe dat alleen atleten in aanmerking komen die langer dan een jaar lid zijn. Hierdoor vielen bijvoorbeeld sprinter Leomar Albertoe en afstandsloopster Annelieke van der Sluijs dit jaar nog buiten de boot. Hendriksen noemde het verheugend dat hij bij een vereniging waar doorgaans de (afstands)lopers het meest van zich doen spreken, toch een aantal prestatiebekers mocht uitreiken aan atleten die een technisch onderdeel beoefenen. Zo gingen de bekers bij de C-junioren naar Sanne Luxemburg, een talent op de horden, en polsstokhoogspringer Wouter van Zwieten. In de categorie AB-junioren vielen polsstokhoogspringster Yvonne Blok en discuswerper Benjamin Janssen in de prijzen. Na een mooie carrière als sprintster timmert Yvonne van Dorp nog steeds aan de weg door bij de veteranen ruim 5 meter ver te springen, goed voor een prestatiebeker. Hoogspringster Fraukje Brinksma kreeg de wisselbeker van de neo-senioren reed voor de derde opeenvolgende keer.

Pupillen Sarah Kraayenoord, Casper van den Berg en D-junior Bart Hemelaar blonken afgelopen jaar uit op de sprint en het verspringen en verdienden daarmee een prestatiebeker. Suzanne Bos was de beste D-juniore met notereingen op de nationale ranglijsten op de 600 en 1000 meter.

Het stond op voorhand al vast dat Kamiel Maase als beste atleet van Nederland zijn ‘abonnement’ op de clubbeker bij de seinoren zou verlengen. Verrassender was de prijs voor de Belgische Heidi de Ridder, die op de 800 meter aansluiting kreeg met de nationale top. Minimaal éénmaal per week rijdt zij daarvoor vanuit Gent naar Leiden op en neer. Officieel heet hij gestopt te zijn, maar veteraan Henk van Velzen laat bij regionale wegwedstrijden nog geregeld van zich horen. Maar nationale titels op de weg, baan en in het veld zal de Warmonder niet meer najagen. Voor zijn zilveren medaille op het NK cross en gouden plak op de halve marathon mocht de 50+ een wellicht laatste prestatiebeker in ontvangst nemen.

De aanmoedigingsprijs junioren werd toegekend aan Lukas van de Wetering (Leiden), Vincent Anker (Leiderdorp), Richard Pleeth (Voorschoten) en Dave Klink (Zoetermeer) voor hun zilveren medaille op het NK 4 x 800 meter.

De aanmoedigingsprijs senioren ging naar Jaco Luijendijk (Leiden), winnaar van de bronzen medaille bij het NK 3000 meter steeple chase, lid van de ploeg die Nederlands clubkampioen cross werd en officieus Nederlands kampioen trappenlopen.

PRESTATIEBEKERS 2003

Meisjes Pupillen    : Sarah Kraayenoord (Leiden, 60 meter en verspringen)
Jongens Pupillen    : Casper van den Berg (Oegstgeest, 60 meter en verspringen)
Meisjes Junioren D  : Suzanne Bos (Leiden, 600 en 1000 meter)
Jongens Junioren D  : Bart Hemelaar (Leiderdorp, 80 meter en verspringen)
Meisjes Junioren C  : Sanne Luxemburg (Oegstgeest, 80 meter horden)
Jongens Junioren C  : Wouter van Zwieten (Leiden, polsstokhoogspringen)
Meisjes Junioren AB : Yvonne Blok (Warmond, polsstokhoogspringen)
Jongens Junioren AB : Benjamin Janssen (Leiden, discuswerpen)
Vrouwen Neo-senioren: Fraukje Brinksma (Leiden, hoogspringen)
Mannen Neo-senioren : Pascal Noort (Rijnsburg, 800 en 1500 meter)
Vrouwen Senioren    : Heidi de Ridder (Gent, 800 meter)
Mannen Senioren     : Kamiel Maase (Zeist, 5000 en 1000 meter, cross en marathon)
Vrouwen Veteranen   : Yvonne van Dorp (Oegstgeest, verspringen)
Mannen Veteranen    : Henk van Velzen (Warmond, cross en halve marathon)

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×