Chinees nieuwjaar in Leiden

Van 22 Januari tot en met 31 januari wordt ook in Leiden het Chinese Nieuwjaar gevierd. Donderdag begint om 18.00 uur een optocht met Chinese leeuwen en draken buiten restaurant Foe Yu op het korte deel van de Haarlemmerstraat. Vervolgens gaat de optocht via restaurant East-West op de Haarlemmerstraat naar Asian Palace aan de Steenstraat.

De winkels in de Haarlemmerstraat kunnen tijdens de optocht bezoek van de leeuw krijgen door een krop sla boven de voordeur te hangen en een rode ‘Hon Bao’ envelop (met geluksgeld) aan de leeuw te geven. De optocht wordt georganiseerd door het Hong Ying Chinese Martial Arts Institute in de Koppenhinksteeg.

Leiden chineesnieuwjaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×