Bij Chinees Restaurant Foe Yu in de Haarlemmerstraat, kregen de draak en de leeuw een krop sla. Als dank verjoegen ze vervolgens de boze geesten. (Foto's: Chris de Waard).

Viering Chinees Nieuwjaar

Donderdagavond werd vanwege de viering van het Chinese Nieuwjaar een optocht met een Draken- en Leeuwendans door de Haarlemmerstraat gehouden. Omdat het nu het Jaar van de Aap is, waren veel chinese kinderen als aapje geschminkt. Het is traditie dat de Draak en de Leeuw gunstig worden gestemd door een enveloppe met geluksgeld en een krop sla boven de deur te hangen. Ze komen immers de boze geesten verdrijven.

Kennelijk waren de Haarlemmerstraatwinkeliers daar niet van op de hoogte want alleen de twee Chinese Restaurants hielden die traditie in ere. De optocht werd georganiseerd door het ‘Hong Ying Chinese Martial Arts Institute‘ in de Koppenhinksteeg waar ook werd verzameld voor het schminken en het omkleden.

Volgende week zaterdag, 31 januari, wordt de nieuwjaarsviering ook in Leiden groots afgesloten met een feest op de Beestenmarkt. Daar wordt ook weer een Draken- en Leeuwendans uitgevoerd.

Advertentie

Leiden chineesnieuwjaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×