Kamiel Maase en Wilson Chemweno op weg naar de laatste ronde. (Foto's: Leiden Atletiek).

Maase tevreden met tweede plaats in Breda

Op oudjaarsdag was het de Keniaan Luke Kibet die hem in Soest van de winst afhield, nu was het in Breda een andere Keniaan Wilson Chemweno die Kamiel Maase de zege ontnam. Maar belangrijker dan die plaats was het goede gevoel dat Maase had na de rondgang door het Mastbos. Een indicatie hiervoor was het feit dat de Belg Tom van Hooste, in december nog 4e op het Europees Kampioenschap, na 4 van de 5 ronden moest lossen bij Chemweno en Maase.

Van de Leidse mannen die in voorbereiding zijn op de Europacupwedstrijd over twee weken, kwamen er drie in Breda in actie. Ze finishten in het internationale veld rond de 30e plaats met Tim Brouwer de Koning alweer als snelste, op korte afstand gevolgd door Ralph Apeldoorn en Edgard Creemers. De overige drie Europacupgangers, Robert Smits, Jaco Luijendijk en René van Dijke, kwamen vorige week in actie bij de halve marathon van Egmond aan Zee en verkozen dit weekend een training boven weer een wedstrijd.

Anders dan bij de mannen was het vrouwenveld wat dunnetjes in Breda. Claartje Raedts toonde met een 6e plaats progressie aan in haar vormcurve. Met Anneke de Wolf op de 14e en Sylvia de Vries op de 15e plaats gaat Leiden Atletiek eind februari in Holten weer een gooi doen naar het clubklassement bij het Nederlands Kampioenschap. Jan Kortekaas uit Roelofarendsveen mocht andermaal het podium beklimmen bij de veteranen. Na een 3e plaats in Tilburg en winst in Soest werd hij in Breda wederom 3e bij de 40+ers. Roel van Opdorp behaalde een 8e plaats in de cross voor B-junioren over 5900 meter.