Warmond, Voorhout en Sassenheim tegen samenvoeging

De inwoners van Warmond, Voorhout en Sassenheim hebben zich uitgesproken tegen de samenvoeging van hun gemeenten. Uit de referenda die woensdag in Warmond en Voorhout gehouden werden, blijkt dat 52 procent van de Warmonders en 66 procent van de Voorhouters tegen herindeling is. Ook de inwoners van Sassenheim, die per enquêteformulier werden geconsulteerd, spraken zich met 63 procent uit tegen de samenvoeging.

De cijfers spelen de gemeenteraden van Voorhout en Sassenheim, de twee grootste gemeenten, in de kaart. Zij hadden eerder al bekendgemaakt in meerderheid tegen samenvoeging te zijn. Een kleine meerderheid in de gemeenteraad van Warmond is voor.

De drie gemeenten moeten voor 28 januari hun definitieve standpunt kenbaar maken aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. GS baseerden het voorstel tot herindeling op de bestuurskrachtmeting waaraan de dorpen zijn onderworpen. Vooral Warmond zou te klein zijn om zelfstandig te kunnen voortbestaan. Provinciale Staten bespreken naar verwachting in maart of april de herindeling.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×