Leiden Atletiek weer terug op Europees niveau

Na 6 jaar zijn de mannen van Leiden Atletiek er weer in geslaagd om zich te plaatsen voor de Europacup Cross. Die kwalificatie werd vorig jaar afgedwongen met een collectief sterke prestatie bij het Nederlands kampioenschap in Harderwijk. Na optelling van de individuele resultaten, bleek dat Leiden Atletiek als club het beste uit de bus kwam voor ‘eeuwige’ rivaal Prins Hendrik uit Vught. Komend weekend vliegen 6 atleten en één coach naar Portugal om op zondag 1 februari aan de start te komen bij de Europacup voor clubteams. Deze trip is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het NOC*NSF en de gemeente Leiden.

Hoofdcoach Bram Wassenaar wees crosswedstrijden in Tilburg en op oudjaarsdag in Soest aan als kwalificatiewedstrijd. Daar onderscheidde zich het zestal Robert Smits, Tim Brouwer de Koning, Jaco Luijendijk, Edgard Creemers, René van Dijke en Ralph Apeldoorn. Met Jan Kortekaas als coach reizen zij naar Almeirim, een plattelandsdorp ten noordoosten van Lissabon.

Het Leidse zestal is erg aan elkaar gewaagd en behoort in Nederland tot de subtop, maar in het geweld van de Europese topatleten zullen ze een bescheidener rol spelen. De Europacupwedstrijd is vooral in Zuid-Europa erg prestigieus. Op de erelijst van de wedstrijd prijken legendarische namen als Brendan Foster, Carlos Lopes en Alberto Cova, maar ook die van recentere Europees kampioenen Paulo Guerra en Sergei Lebed. Sportief gezien is de afwezigheid van Kamiel Maase natuurlijk een gemis, maar voor hem staat alles nu in het teken van de Olympische Spelen en een wedstrijd midden in een trainingsperiode past niet in die voorbereiding. Bovendien gunt hij een clubgenoot de unieke kans om deel te nemen aan een internationale wedstrijd. En die clubgenoten zijn vastberaden om hun huid duur te verkopen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×