Leidse Kampioenschappen Paaldansen in De Roze Beurs

Op woensdag 11 februari vinden in Gay-Café De Roze Beurs v.a. 21.00 uur de Leidse Kampioenschappen Paaldansen plaats. De kampioenschappen staan open voor zowel mannen en vrouwen. Inschrijven kan vanaf nu in De Roze Beurs. Naast het kampioenschap zijn er die avond een demonstratie en een workshop van de Wereldkampioen Paaldansen, de uit Gouda afkomstige Denise Mulder.

De 29-jarige Denise Mulder werd op zondag 26 oktober 2003 in de Verenigde Staten Wereldkampioen Paaldansen. Aan de strijd in Des Moines in Iowa namen 30 dames mee die allen minstens een nationale titel hebben zoals de Miss Nude uit Australië, Brazilië en de Verenigde Staten. De wereldtitel, onderdeel van het WK striptease, dankt Denise aan de originaliteit van haar show. Tijdens haar Lara Croft-act combineert ze het strippen en paaldansen op een manier zoals die in de stripteasewereld nog niet eerder werd vertoond. In het totaalklassement van het wereldkampioenschap striptease werd de danseres uiteindelijk vierde. Ook dat is wat haar betreft een uitzonderlijke prestatie.

Denise Mulder is een grote naam in de stripwereld. Ze werd Miss Striptease Nederland 2002, op sloffen. Ze heeft een eigen stripschool, de Scheveningse Striptease Academy, verkoopt instructievideo’s met stripmaatje Kim Holland en runt haar eigen felicitatiedienst. Het paaldansen kwam Denise Mulder niet aanwaaien. ‘Drie jaar getob en blauwe plekken.’ Ze ging spiergroepen trainen in de sportschool en thuis standjes oefenen. ‘Dat was ook nog een gedoe. Waar haal je bijvoorbeeld een goede removable paal, die je niet met enorme bouten in vloer en plafond hoeft te boren? Ze verkoopt ze nu zelf. En oefent ook in haar achtertuin, waar ze een flinke jongen in een bak cement heeft gestoken. Buurtbewoners moeten zich vooral geen illusies maken. ‘Daar hang ik geen uren hoor, gewoon een paar draaien als ik er langs loop.”

Tijdens de wereldkampioenschappen kronkelde de struise Goudse als Lara Croft rond het gladde staal. ‘Stel je voor’, zegt ze. ‘Die Amerikaanse en Canadese meiden zijn goed hoor, maar ze zijn nogal sensueel. Bewegen zich langzaam, sierlijk en vrouwelijk, op hoge hakjes, de nageltjes keurig gelakt. En dan kom ik daar als Lara Croft binnendenderen, op mijn kisten. Heel heftig.’ De jury kreeg het er warm van en gaf Mulder de hoofdprijs.

‘Nederland is geen paaldansland’, zegt Mulder. Hoewel ze wel levensgroot op de voorpagina van de Telegraaf stond en in een dag achttien interviews moest afstaan, alvorens naar Barend & Van Dorp te kunnen afreizen. ‘Het paaldansen was even in opkomst, omdat Katja Schuurman het deed in een film. Het raakte uit de taboesfeer. Maar toen verbood Amsterdam het in horecagelegenheden, en werd het paaldansen toch weer naar de Wallen getrokken.’ En dat zien veel meiden niet zitten. En de meiden die dat wel zien zitten. . . nou ja, die zijn vaak iets minder creatief met hun vak bezig.Leidse Kampioenschappen Paaldansen vindt plaats woensdag 11 februari 2004 in Gay-Café De Roze Beurs van 21.00 tot 01.00 uur.

Gay-Café De Roze Beurs, Oude Singel 128 / hoek Volmolengracht, 2312 RG Leiden. Gay-Café De Roze Beurs ligt op loopafstand van het station en er is (betaalde) parkeergelegenheid in de buurt. Gay-Café De Roze Beurs is zeven dagen per week geopend vanaf 19.00 uur en op zondag vanaf 16.00 uur.

Advertentie

Leiden rozebeurs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×