Project Uitbreiding kinderopvang succesvol afgerond

Het project ‘Uitbreiding kinderopvang Leiden’ wordt na 2,5 jaar op donderdag 5 februari succesvol afgerond met een bezoek aan twee kindercentra en een feestelijke borrel. Het project startte in de zomer van 2001 en had als doel om in samenwerking met verschillende partners de wachtlijsten voor kinderopvangplaatsen te verkleinen, zodat meer ouders zorg en werk konden combineren. Daarnaast wilde de gemeente een evenwichtige spreiding van het aantal kindercentra over de stad realiseren.

Bij de afsluiting van het project zijn er meer nieuwe kindplaatsen gerealiseerd dan beoogd was: in totaal 825,4 in plaats van de voorgenomen 600. Bij het project waren veel verschillende partijen betrokken, zoals gemeentelijke diensten, kindercentra, ondernemers en particulieren. Zij toetsten in werkgroepen onder andere potentiële locaties voor kindercentra op geschiktheid. Verder is er een standaard ontwikkeld voor het inplannen van kinderopvang bij alle toekomstige nieuwbouw en bestemmingsplannen. Om de ouders zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden van kinderopvang in Leiden, is er een kaart gemaakt met een overzicht van de locaties van kindercentra. Daarnaast zal de nieuwe gemeentelijke website, informatie over kinderopvang bevatten en linken naar de verschillende kinderopvangaanbieders.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×