Veilig winkelen op het Kooiplein

Deze zomer bestaat het Kooiplein als winkelgebied vijf jaar. Albert Heijn en de Etos zetten zich hier samen met andere winkeliers in voor veilig en prettig winkelen. AH is met het oog op veiligheid landelijk aangesloten bij het Overleg Platform Stedelijke Vernieuwing. Op wijkniveau willen de winkeliers meewerken aan een ‘Leiden Noord Buitengewoon Veilig’ door een zetje te geven in de goede richting. Daarom wordt morgen gestart met twee jongeren die zich inzetten om het Kooiplein schoon- en onkruid vrij te houden en een oogje in het zeil te houden. Ook zullen zij -voor met name senioren- de boodschappen naar de auto of fiets te brengen.

De jongeren zijn iedere zaterdag aanwezig van 11.00 uur tot 15.00 uur en zijn herkenbaar aan speciale hesjes. Bij succes wordt de inzet naar behoefte uitgebreid.

Met de sector Wijkbeheer van de gemeente Leiden zijn afspraken gemaakt over het schoonhouden van het Kooiplein en het legen van de papierbakken. Daarvoor is door Wijkbeheer materiaal beschikbaar gesteld. Op 1 juli 2004 wil de winkeliersvereniging de ontwikkelingen en het vijfjarig bestaan van het Kooiplein vieren met een spetterende heropening.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×