VVD-raadslid rob de Rooij overhandigde het rapport vanmorgen aan burgemeester Lenferink. In het midden kijkt VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange toe.

VVD presenteert 'Brommen over Brommers'

De Leidse VVD-fractie heeft vanmorgen het rapport ‘Brommen over Brommers’ voor het stadhuis aan burgemeester Lenferink overhandigd. De liberalen vroegen vanaf december 2003 via de website www.overlastinleiden.nl/ om aandacht voor de brommer- en scooteroverlast in Leiden. In de afgelopen weken hebben vele Leidse burgers de site bezocht en hun mening gegeven. Al deze reacties heeft de VVD gebundeld in het rapport, dat binnenkort wordt besproken in de raadscommissie Bestuur en Veiligheid.

In het rapport ‘Brommen over Brommers’ staan 27 reacties van bewoners uit Leiden, die ingaan op overlast van het lawaai en/of roekeloze rijgedrag van brommer- en scooterbestuurders in bepaalde Leidse straten of buurten. Met name in de Breestraat is de situatie ernstig. Verder kreeg de VVD in de afgelopen weken 49 algemene reacties binnen die ingaan op de brommer- en scooteroverlast en ook nog 135 korte reacties.

In ‘Brommen over Brommers’ is ook gekeken naar de aanpak van brommer- en scooteroverlast in andere gemeentes. De gemeente Leiden zou veel kunnen leren van gemeentes als Rotterdam en Groningen en de politieregio Utrecht. Het rapport wordt afgesloten met een aantal concrete aanbevelingen en actiepunten. De punten die ingaan op een landelijke aanpak van de overlast, zullen worden overhandigd aan de VVD Tweede-Kamerfractie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×